SD Srbija

Referat: AIF Barrikaden - SD Srbija

Startelva: (3-4-3) Raffa - Sarang, Martin N, Gustav - Jönsson, Visvari, Florian, Alex
- Mario, Jaja, Anders

Avbytare var Jamal som kom in som höger yttermittfältare efter 33 min och sedan spelade där till c:a en halvtimme kvar av matchen då han flyttade över till vänsterkanten på mittfältet istället, Oliver som kom in som vänster yttermittfältare efter 36 min och spelade där en dryg halvtimme innan han blev utbytt igen, Daniel Sosa som kom in efter 37 min som innermittfältare och spelade där i 40 min innan han gick ut igen p.g.a. skada, Martin Sosa (ny spelare, lillebror till Daniel) som kom in efter 38 min som central anfallare och spelade där matchen ut och Slutligen Per som inte kom in alls.

Första halvlek var minst sagt miserabel och mitt anteckningsblock var efter 45 min spel ungefär lika tomt som när matchen började. Ingetdera laget hade något som helst konstruktivt spel. Var sin målchans lyckades lagen ändå på något mystiskt sätt få till och med detta konstaterande lämnar vi denna första akt i matchen.

Andra halvlek inleddes med en välslagen frispark av Srbija som Raffa räddade.
Sex minuter in på halvleken drog så Srbija på sig en fullständigt onödig utvisning
efter en ful eftersläng. Till att börja med ledde detta inte alls till att vi tog över spelet utan tvärtom påbörjade nu Srbija sin bästa (enda bra) period under matchen och tryckte på rejält trots en man kort. Precis när deras offensiv började klinga av något skapade sig Srbija i den 67:e min ett riktigt bra friläge långt inne i straffområdet men gjorde ett halvdåligt avslut som Raffa kunde rädda.

Såväl strax innan som strax efter deras jätteläge hade vi ett par bra chanser. Innan var det Martin Sosa som gjorde ett snyggt sologenombrott men missade avslutet och efter var det Mario som hade ett skott i insidan av stolpen. I den 78:e min kom sedan vårt mycket turliga ledningsmål. Sedan de klantat sig rätt rejält i försvaret sköt de, stressade av Jaja och sedan bollen farit lite hit och dit i målgården, till slut bollen i eget mål.

Som vanligt i slutet av våra matcher blev det sedan motståndarna sprungit sig trötta, och speciellt som nu när motståndarna måste satsa framåt, jätteytor för våra snabba anfallare och i den 88:e min kom vi i princip 3 man fria med deras målvakt sedan Mario sprungit ifrån sin back på kanten. Vi lyckades dock på något konstigt sätt missa detta jätteläge att "stänga" matchen. Det gjorde vi istället en dryg minut senare när Anders på pass från Martin Sosa utökade till 2-0 för oss.
Detta resultat stod sig sedan men trots att Srbija nu (ja redan lite tidigare) agerade
synnerligen uppgivet var det ytterst nära att de fick till en reducering i matchens sista minut när en frispark låg alldeles stilla och fri på mållinjen i flera sekunder innan vi fick undan den.

Även om det som sagt blev något bättre i andra halvlek än i den katastrofala första så måste matchen som helhet få underbetyg (om en match nu kan få det).
Backlinjens insats insats var väl relativt felfri men det var ju å andra sidan inte mycket man hade att ta hand om. Däremot var inte vårt defensiva spel på mittfältet särskilt bra. Vårt konstuktiva offensiva spel var det däremot inte mycket bevänt med. Precis som i förra matchen mot Heleneholm var det många av våra spelare som var mycket långt från sin toppkapacitet. Det stora undantaget var Jamal som redan när han spelat 2-3 min hade åstadkommit mer än många gjort
under hela den första halvtimmen. Han blev verkligen en vitamininjektion. Han vann närkamper (vilket en del av de spelare som alltid brukar göra det just för dagen förlorade de flesta) rörde sig över stora ytor och slog massor av fina passningar - en nästintill felfri insats! Den andre spelaren som höjde sig lite över mängden när det gällde det offensiva spelet var debuterande 18-åringen Martin Sosa som det kändes som om vi skulle få mycket nytta av framöver.

Statistik: Hörnor: 3-6 Skott på mål: 5-4 Skott utanför: 9-3